Днес в зала Абритус стартира регионален селекционен лагер за момичета до 14 години, воден от Албена и Гергана Брънзови – ръководители на БФБаскетбол в дамско направление. Шест състезателки на Вълци-Разград попадат в селекцията – това са Радост Бучукова, Андреа Великова, Ивайла Савова, Йоана Димитрова, Боряна Младенова и Ивиана Иванова.

За първи път Разград е домакин на събитие от такъв тип, като в рамките на 3 дни в зала “Абритус” и зала “Лудогорец” ще се проведат 7 тренировки, с 25 състезателки, водени от 15 треньори от цяла България спрямо най-добрите съвремени практики.

Целта е да се подкрепят, както децата, така и треньорите да работят заедно, за да се учат, развиват и подобряват нивото в дамския баскетбол.

Благодарение на общите усилия на клуба, федерацията, местния бизнес и ръководството на Община Разград, условията за момичетата ще бъдат по стандарта за подготовка на национални отбори.

От СКБ „Вълци-Разград“ благодарят на всички съмишленици, с чиято подкрепа се реализира участието на отборите от подрастващи в държавните първенства, сред които Лудогорско пиле, Мисия глас, Семпе Груп и Дин пропъртис, както и всички индивидуални дарители и родители.