Днес тържествено бе открит барелеф на възрожденеца и будител Никола Икономов в двора на едноименното училище в Разград. Негов автор е скулпторът и преподавател по изобразително изкуство в учебното заведение Румен Русев. Спомоществователи за реализирането на каузата е семейство Ралица и Ивайло Любенови, обяви директорът на училището Виктория Георгиева. Слово произнесе и градоначалникът д-р Валентин Василев.

Венци и цветя в знак на почит и признателност към делото на възрожденеца Икономов и всички народни будители поднесоха кметът на Разград д-р Василев и неговият заместник Ердинч Хасанов, областният управител Манол Кившанов, депутатът от ГЕРБ Михаил Тодоров, началникът на Регионално управление на образованието Атанас Дончев, общински съветници, представители на културни и образователни институции, родители и ученици.

В празничната програма прозвучаха възрожденски стихове и песни, изпълнени от възпитаници на ОУ „Никола Икономов”. Подробности може да чуете в рубриката „Актуална тема на деня“.