На 20.10.2015 г. бе официално открит в МБАЛ „Св. Иван Рилски” – Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве. Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Керчев сподели, че Центърът е факт благодарение на сключен договор през месец септември между Министерството на здравеопазването и Разградската болница. Новият център е по „Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2014 – 2020 г.” и е финансиран от МЗ.
Този център има силно социално значение за регион като нашия, коментира минути след откриването му д-р Керчев.
Новоткритият Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве ще даде възможност за лечение на деца в неравностойно положение; деца от социално слаби семейства; деца в рискови групи, както и бременни с проблемна или рискова бременост.
Центърът включва следните специалисти: координатор – Кремена Василева; психолог – Ралица Неделчева; социален работник – Антоанета Тодорова.
В него д-р Атанас Станчев – педиатър, д-р Мишел Озиолор – АГ специалист ще консултират пациентите.
16 000 лева са отпуснати от МЗ за ремонтна и организационна дейност за пуска и експлоатацията на Центърът и е направено дофинансиране от средствата на Болницата, каза още д-р Керчев.