Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров се срещнаха с двама от членовете на Управителния съвет на „Енерго Про“-Варна Анжела Тонева и Стефан Абаджиев, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Повод за разговора бяха поставени и пред двете институции въпроси от граждани относно откриване на партиди за електрическа енергия във вилната зона край Разград. Процедурата е тежка за собствениците на имоти в лозята и свързана с издаването на ПУП, има неясноти и неизчистени моменти около собствеността на част от съоръженията от електрическата мрежа. Обсъдена бе и необходимостта от текущи ремонти на електропреносната мрежа в района.

Ръководствата на Областна администрация-Разград и „Енерго Про“-Варна се обединиха около намерението да се търси начин за решаване на проблема на гражданите с имоти във вилната зона. Сред първите стъпки към това е призоваването на собствениците на имоти във вилната зона да обявят желанието си за откриване на партида при главния секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров, след което ще продължи търсенето на варианти за решаване на проблема, свързан с благоустрояването на вилната зона край Разград.