Състезателите на Пенко Велчев започнаха отлично турнира, като завършиха първи в своята „столична“ група и надвиха последователно ЦСКА и Септември София. Това им осигури шанса да се борят на полуфиналите, където отстъпиха на Доростол Силистра в много труден мач. След който обаче успяха успешно да се изправят – в което се крие и магията на баскетбола и изобщо колективната игра.

Днес те победиха с 65:53 точки една от емблематичните софийски школи – БУБА  в мача за трето място и в края на турнира получиха купа и медали от представителя на БФБ Петър Клечков.

Момчетата  не допуснаха противникът да вземе инициатива в мача, като бяха събрали всички сили и концентрирали всички умения и с уникални отборни взаимодействия показаха на всички, че в Разград баскетболът винаги е на ниво. С това заслужиха напълно своите медали и са в топ 3 на най-добрите в България. Постижение, постигнато с много труд, отдаденост на състезатели и треньор, както и безапелационно подкрепа на родители и дарители.

„Състезателите ни отново пишат история – последните медали за Разград в мъжко направление (също бронзови) са извоювани преди цели 18 години от юношите до 19 години на Стефан Данаилов (набор `85).“

По този повод от клуба споделят: „Щастливи сме да постигнем този успех, който дава оценка на работата ни и постигнатото с много труд, време и себераздаване. Благодарим на „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, че нито за миг не се отказаха да ни подкрепят! На разградския бизнес, че спомага за развитието на клуба. И най-вече на родители и деца, които с любов към баскетбола, се впуснаха в това преживяване.“

Всеки, който иска да се включи в клуба, е добре дошъл да тренира баскетбол с нас. Медалисти и треньори цяло лято ще бъдат на терена и канят всеки желаещ да играе баскетбол, да се присъедини. Повече информация за тренировките – във фейсбук страницата на клуба.