За осма поредна година в град Българово – Бургаска област, бе обявен конкурс, посветен на Световния ден на водата. Всяка година темата е различна, но винаги е свързана с водата, с нейната сила, предназначение и роля във фолклора и бита на българина. Тази година темата бе „Красотата на водата“ с категории рисунка, фотография и кратко стихотворение. За възрастта на участниците нямаше ограничения. В конкурса се включиха над 200 участници от цялата страна. Изложбата може да се види във фоайето на Читалище „Съгласие 1905”.

Възпитаниците на инж. Цветалина Терзиева от кръжок „Сръчни ръчички“ и клуб „Млад приложник“ към ЦПЛР-ЦУТНТ гр.Разград участваха в конкурса с рисунки, като интерпретираха темата през погледа на еколози, използвайки  плакатна техника.  Те отговориха на очакванията на организаторите със своите творчески хрумвания и оригинално пресъздаване на темата. Отличените ученици от клуб „Млад приложник“ са шестокласникът Стефан Пламенов Пенев и второкласничката  Божидара Христова Терзиева.

Най-малките участници, които са на шест години, заслужиха  първите си грамоти в творческото състезание и креативна игра за цялата им група, с която да опознават България. Занятията с тях се провеждат в ДГ „Незабравка“. Това са: Емир Мустафа Мехмед, Мерт Айдоан Муталиб, Мариела Радостинова Цонева, Цветая Христова Иванова, Венцислав Велизаров Вълчев, Кристиян Миленов Петров, Ниляй Ахмедова Махнудова, Лъчезар Стоянов Стоянов, Хелин Хюсеинова Сюлейманова, Ивон Василева Василева.