Кубрат е домакин на второто публично информационно събитие „Европа в Лудогорието“, което ще се проведе във вторник, 31 октомври, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Поредицата от събития под този надслов се организира от Областна администрация-Разград във връзка с предстоящото председателство на Република България на Съвета на Европейския съюз и в рамките на Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г.
Събитието в Кубрат ще се проведе в Ритуалната зала на НЧ“Св.св. Кирил и Методий-1891“ от 17,00 ч. на 31 октомври. То ще бъде открито от Областния управител Гюнай Хюсмен и Кмета на община Кубрат Алкин Неби. В програмата са включени две мултимедийни презентации – „Десет години България в Европейския съюз и Българското председателство на Съвета на ЕС“ и „Лудогорието преди членството на България в Европейския съюз и сега“.
На събитието ще бъдат представени и европейски проекти, реализирани в община Кубрат, ще се проведе и дискусия на тема „Идеи за социално-икономическото развитие на община Кубрат със средства от ЕС. Българското председателство на Съвета на ЕС – възможности и перспективи“.
Публично-информационното събитие завършва с културна програма. В нея ще участват носителката на награди от музикални конкурси в България и Испания Андреа Начева от класа по поп пеене на Свилена Дечева в ЦПЛР-Център за работа с деца-Разград, както и Градският мажоретен състав към ЦПЛР-ЦРД-Разград. Част от събитието е и фотоизложба на тема „Европа в Лудогорието. Поглед отвисоко“, която включва 23 снимки с дрон на обекти в област Разград, изградени или ремонтирани със средства от ЕС.