Щабът за защита при бедствия продължава работа и осъществява координация между всички институции във втория ден от обявеното бедствено положение в област Разград. По пътя за град Търговище снегорин удря автомобил с румънска регистрация и снегоринът се обръща в канавка. Образува се тапа на пътя с около 50 автомобила. Евакуирани са 2-мата румънски граждани. Продължава евакуирането на блокираните хора на пътя с помощта на ОД ПБЗН и ОД МВР и ОПУ – Разград. От момента на произшествието Областният управител Владимир Димитров е на място и съдейства за организацията, за да се отвори по-скоро пътят към Търговище. На място са и директорите на ОД ПБЗН и ОД МВР. Хората се извозват с МТЛБ, като част от тях ще бъдат настанени в средношколското общежитие. Вятърът е много силен и за минути навява преспи в тази част.

Все още са затворени пътищата за Русе, Шумен и Търговище. Първи ще бъде отворен пътя Шумен – Разград – вероятно до обяд. Проблем има по пътя за Осенец, където ТИР е препречил пътя. Проблемен е и участъка до ЖП Гара и към Ясеновец, с големи преспи.

Вчера от ОДПБЗН са евакуирани 18 човека от хижата на Община Разград на Пчелина, 7 човека от с. Островче, 34 човека на хемодиализа са евакуирани до болницата и обратно, 9 човека закъсали в автомобилите си на пътя.

Двадесет и пет паднали дървета са отстранени от пътищата от служители на ПБЗН.

Възстановено е подаването на електроенергия на 15 села в община Разград, останалите са без ток и вода.

В община Цар Калоян е възстановено електроподаването и има вода. Пътя за Русе е отворен, но до Разград е затворен. В Лозница има ток и вода, но в населените места все още няма.

В община Исперих има преспи и навявания все още, като пътя до Разград е затворен. Почистени са падналите дървета и клони. До Дулово пътя е отворен само за леки автомобили.

В община Завет има навявания, няма все още електрозахранване и вода по селата. Затворени са все още пътищата към Кубрат, Разгради  Исперих.

В община Кубрат отново в общинския център има ток и вода, но не и в селата. Пътят към Русе е отворен, затворени са пътищата към Разград, Завет и Тутракан.

В Самуил преспите са най-високи – до два метра. Ток и вода няма, но пътищата са отворени.

Областният управител предупреждава, докато не бъде официално обявено отваряне на пътищата, да не се предприемат пътувания.