„Млин- 97“ АД за втори пореден път стана носител на наградата на глобалната организация Superbrands за търговската марка солети „Хрус-Хрус“ в категорията „Хранителна промишленост“. Това е категорично  доказателство за качеството на традиционния ни продукт, заявиха на пресконференция представителите на  фирмата: внукът на Сали Шишманов – Алекс Шишманов, член на УС на „Млин-97” АД и Мартин Любенов – търговски директор.

„Млин-97“ АД е единственото предприятие в страната, което произвежда солетите по старата технология – изпичане в каменни пещи, а този продукт е с 45-годишна история.

Младият екип на  „Млин- 97“ АД  активно работи по осъществяването на нови инвестиции, нови продукти и подобряване на инфраструктурата. Компанията е с нов технолог  от миналата година. Предстои разработването на  нови продукти, увеличаване на капацитета на мощностите за производство,  заявиха Шишманов и Любенов.

Новият екип на дружеството има готов проект за инвестиции от 1 000 000 лева за изграждане на фотоволтаичен парк, който да оптимизира разходите за електроенергия и да осигури алтернативно захранване на производствените мощности, заради глобалния проблем с природния газ.

Новото ръководство на фирмата работи активно върху развиване на международните пазари, като вече има позиции в държави от Близкия изток.

„Заради световната икономическа обстановка, тази година е много по-тежка от миналата. Разходите само за ток и газ са се увеличили 4 пъти спрямо същия период на  2021 г., заяви Любенов.

Не се усеща подкрепата от страна на държавата към  бизнеса в тази изключително тежка ситуация , категоричен е Алекс Шишманов.