Всички формации към НЧ „Развитие-1869“ ще изнесат общ, благотворителен Коледен концерт, съобщи секретарят на културната институция Любомир Илиев. Културното събитие е на тази вечер от 18,30 часа, в сградата на НЧ „Развитие-1869“ /Стария театър/. На сцената ще излязат младите таланти от Музикална школа „Илия Бърнев“, балетната формация, групата за стари градски песни „Блян“ и хор „Железни струни“, с диригент Красен Иванов.

В програмата на концерта е предвидено изпълнение, за което формациите ще излязат заедно на сцената. Какво точно е то, е изненада, която ще бъде разбулена по време на кулминацията на събитието. На тържеството читалището ще уважи своите достойни спомоществователи, подкрепяли го с благородна щедрост през изминаващата 2016 година.
Билетите са на цена 5 лв и ще се продават в администрацията на НЧ „Развитие“ на ул. „Антим Първи“ 1, а в деня на концерта и на касата в театралната сграда. Набраните средства ще бъдат използвани за подпомагане дейността на формациите към читалището.