Областният управител Драгомир Златев връчи днес на председателя на РИК-Разград Жоро Чобанов трите печата, с които комисията ще работи, както и ключа за осигуреното за нея помещение. Церемонията се проведе в зала 712 на Областна администрация.

  „Досега вие бяхте представители на различни политически сили, но от днес вече сте един отбор, който ще работи за честното, прозрачно и демократично провеждане на вота. Съставът на комисията е сплав от опит и младост. Вярвам в професионализма Ви, желая Ви успешен мандат“, заяви областният управител. Драгомир Златев декларира, че РИК-Разград винаги може да разчита на неговата подкрепа и съдействие. 

  Председателят на комисията Жоро Чобанов благодари за отличното взаимодействие с Областна администрация, което по думите му е много задължаващо. „Познавам добре членовете на комисията, наистина сме добър отбор и ще направим всичко по силите си изборите ще бъдат проведени според правилата, каквато е основната ни задача“, заяви той.

  Съставът на РИК в 18-ти МИР Разград за изборите за народни представители на 2 април 2023 г., определен от ЦИК, е: председател – Жоро Чобанов, заместник-председатели: Ралица Костова-Цветанова и Албена Тодорова-Йорданова, секретар: Юмгюл Ахмедова, членове: Зорница Якимова, Виктор Викторов, Садифе Ахмед, Светлана Неделчева, Росен Маринов, Нергин Хамдиев, Силвия Великова, Ивелина Игнатова и Цветелина Ботева.