Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна търси в Разградско мотивирани млади хора, които искат да успеят в живота. Това обяви днес на пресконференция в Областната администрация началникът на учебното заведение флотилен адмирал професор д. в. н. Боян Медникаров. Той и част от екипа му бяха на посещение в Разград, като основната цел бе да бъдат запознати зрелостниците в региона с обучението и възможностите за реализация, които предлага „Н. Й. Вапцаров“. Визитата бе осъществена със съдействието на областния управител Драгомир Златев и Областна администрация.

  Адмирал Медникаров представи военните и цивилните специалности, които се изучават във Висшето военноморско училище. Той подчерта, че всички те гарантират успешна кариера и висок жизнен стандарт на завършилите ги.

  Преди пресконференцията началникът на Военноморското училище и неговият екип бяха приети от заместник-областния управител Найден Късов и главният секретар на администрацията Михаил Тодоров /възпитаник на „Н. Й. Вапцаров“/.

  Кулминационната точка в посещението на екипа на професор Медникаров бе срещата със зрелостниците от област Разград. Тя се проведе от 15 часа в зала „Филхармония“. На нея учениците имаха възможност да научат всичко, което ги вълнува, за обучението в учебното заведение, признато за един от най-добрите военноморски университети в света.