Военен паметник на загинали в Балканската, Първата и Втората световни войни откриха в Ушинци

Военен паметник на загинали по фронтовете в Балканската, Първата световна и Втората световна войни родом от Ушинци бе открит в селото. Изписаните имена на паметната мраморна плоча са 38, а инициативата за изграждане на паметника е на жителите на селото, общинска администрация, на председателя на съюза на ветераните от войните Стоян Великов и на председателя на СОСЗР – Разград о.з. полковник Огнян Кирилов.

На откриването присъстваха кметът на Ушинци Иван Димитров, жители на селото, временно изпълняващият длъжността кмет на община Разград инж. Любомир Цонев, кандидатите за кметове Денчо Бояджиев и Теодор Ролев, Светлин Симеонов – главен експерт в областна администрация, общинският съветник Иво Димитров, директорът на ОУ „Васил Левски” Разград Диана Първанова, Димитър Петров – пиар на РБ „Проф. Боян Пенев” – Разград и други гости.

Ученици от ОУ „Васил Левски” в Разград изнесоха рецитал. За принос в изграждането на паметника от името на Областния съвет на ветераните Стоян Великов връчи грамота и медал 70 години от победата над Хитлерофашизма на кмета на Ушинци.
Временно изпълняващият длъжността кмет на община Разград инж. Любомир Цонев и кметът на Ушинци Иван Димитров откриха официално паметната плоча. Отец Дмитрий Терзи освети паметника, след което присъстващите поднесоха венци и цветя на признателност.