Водач на лек автомобил блъсна две деца на пешеходна пътека в град Кубрат. Сигналът за произшествието е получен около 9.10 часа на 13 декември. При управление на собственото си „Рено Клио“, 63-годишният шофьор удря с предната лява част на колата пресичащите по улица „Н.Й.Вапцаров“ 11-годишни момчета. Едното от децата, от село Звънарци, е прегледано във ФСМП-Кубрат и освободено в добро здравословно състояние, без наранявания. Другото момче, от Кубрат, е транспортирано в УМБАЛ „Канев“ – Русе с контузия на лявото коляно. Тестовете на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

Лек автомобил „Ауди 80“ е спрян около 22.50 часа на 13 декември в разградското село Раковски. В хода на полицейската проверка 43-годишният водач от селото е тестван за употреба на алкохол. Пробата с дрегер отчела 2,45 промила в издишания въздух. Мъжът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е в РУ-Разград. Автомобилът е иззет с протокол. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Кражба на катализатор е извършена през нощта на 12 срещу 13 декември. 59-годишният собственик на паркирания пред блок 25 в ж.к. „Орел“ „Опел Астра“ установил посегателството около 16 часа на 13 декември. Нанесената щета е за 200 лв. По случая е започната проверка по чл.195, ал.1, т.4, предл.2 от НК.