Доказали се и достойни хора са включени в листата на Политическа партия ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори, съобщи вчера по време на представянето на кандидатите областният координатор на партията Валентин Василев.
В офиса на партията присъстваха седем от кандидатите за депутати от Разградски избирателен район. Заради служебни ангажименти отсъстваше Валентина Френкева.
Водач на листата е Десислава Атанасова, бивш министър на здравеопазването. Тя е юрист и политолог по образование, министър на здравеопазването в кабинета Борисов 1. Втори е Гюнай Хюсмен, който е представител на гражданската квота, а трета Радиана Димитрова. След нея се нареждат народният представител от 43-то Народно събрание Михаил Тодоров, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Валентина Френкева,
бившият офицер от МВР и националните служби за сигурност Николай Атанасов, началникът на отдел в община Разград Младен Чакъров и инж. Недим Мустафов.

Водачът на листата Десислава Атанасова бе категорична, че ГЕРБ в Разград е силен и компетентен отбор и ще води толерантна предизборна кампания с много срещи и събития.

„Каузата ГЕРБ е от водещо значение и фактът че пореден мандат съм в район, който се води труден, крепост или бастион на някой и фактът, че винаги съм доказала, че непревземаеми крепости няма, е достатъчен за моята биография“, заяви Атанасова.

Сред основните бъдещи приоритети в управлението на ГЕРБ е подобряване на пътната инфраструктура в Северна България и особено на участъка Разград – Търговище. Ще се работи по Плана за развитие на община Разград по отношение на социалната и образователна инфраструктура и програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради.
Атанасова обясни, че акцент в по-малките областни центрове ще бъде поставен върху културата, духовността и образованието. Тя планира по време на кампанията да направи среща с представителите на тези сфери и хората, които сами по себе си са институции и имена.
Разград е прекрасен пример за развитие на спорта. Надявам се, че обновяването на спортната инфраструктура ще продължи и че „Лудогорец“ ще бие в Копенхаген, защото това носи гордост не само за Разград, но и за цяла България, каза още Атанасова.

Като водач на листата тя бе категорична, че ГЕРБ ще има успех в област Разград и ще спечели два мандата.