Внезапно изскочил на пътното платно велосипедист бе блъснат от лек автомобил в Разград. Инцидентът стана около 10.30 часа на 20 април на кръстовището между улица „Марица“ и улица „Хан Крум“. Лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 44-годишен мъж, удря с предната си част 7-годишно момче с колело, появило се изведнъж на пътя. Детето е прегледано в МБАЛ-Разград, където е установено, че няма сериозни наранявания. С повърхностни охлузвания е освободено за домашно лечение. Пробите на водача за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

Водач на товарен автомобил опита да избяга от полицейска проверка. Около 9.30 часа на 19 април служители на Участък Завет забелязват по пътя между Завет и село Сушево да се движи товарен „Фолксваген Кади“, за който имат информация, че се управлява от неправоспособен водач. При подаден светлинен и звуков сигнал от полицейския автомобил водачът ускорил в опит да осуети проверката. След продължително последване, включително и по черни пътища, колата спряла пред частен имот в град Завет. На място е установено, че това е 31-годишна жена от Сушево, на която никога не е издавано свидетелство за управление на МПС. Товарният автомобил е нейна собственост. Пробите й за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

Лек автомобил „Фиат Браво“ е спрян около 03.00 часа на 20 април в Кубрат. В хода на полицейската проверка е установено, че 43-годишният водач от село Ясеновец е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,56 промила. След отказ да предостави кръв за химичен анализ водачът е задържан в РУ-Кубрат. По случая е започнато бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.