Представянето на юбилейния сборник „Отблизо и далеч” на спортния педагог, журналист и общественик Здравко Душков предизвика огромен интерес. Залата в Художествената галерия „Проф. Илия Петров” се оказа тясна за гостите на юбиляра. Душков бе специално поздравен от кмета на община Разград д-р Валентин Василев и председателя на Общински съвет – Разград Надежда Радославова. Градоначалникът връчи на юбиляра икона, която да пази него и семейството му, както и албум за снимки.

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместник областният управител Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров също бяха гости на презентацията на сборника. За приноса си за развитието на региона най-вече в областта на ангажирането на младите хора в спортна дейност Здравко Душков получи Почетен плакет на Областния управител.

Чрез видеовръзка от САЩ поздрав към  баща си отправи и синът на Здравко Душков Петрослав.

Сред гостите на юбилейното честване и представянето на сборника бе президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров, много ученици, колеги и приятели на Здравко Душков. Книгата бе представена от нейния редактор Димитър Петров. Силно развълнуван от огромното внимание и добрите думи Душков отправи своята благодарност.

Юбилейната среща и презентация на сборника „Отблизо и далеч” завърши с раздаване на автографи и коктейл, който Здравко Душков бе подготвил за многобройните си приятели.