Десетки разградчани и гости на града се събраха на площад „Възраждане“ за да отбележат Деня на храбростта и празник на Българската армия. Организатор на честването бе Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва в областния център. Сценарият за тържеството подготви Димитър Петров, връзки с обществеността при РБ „Проф. Боян Пенев“ .

Сред официалните лица бяха народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, народният представител от БСП Денчо Бояджиев, кметът на Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет Надежда Радославова, зам.-кметът Ердинч Хасанов, зам.областният управител Евгени Драганов, главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров, началникът на Военно окръжие – Разград м-р Диян Желев и др. Празникът започна с химна на Република България, след което архиерейският наместник отец Георги отслужи панихида в памет на загиналите за свободата на Отечеството. Слово за празника произнесе председателят на Управителния съвет на Съюза на запасните полковник от запаса Огнян Кирилов.

Поднесени бяха венци и цветя в знак на признателност пред Паметника на загиналите във войните.

Празникът продължи с програма на децата от клуб „Слово“ към ЦУТНТ, певци от ЦРД и вокална група „Родна песен“. Финалът сложиха танцьорите от Танцова школа „Хорце“ с ръководител Румен Иванов. Заедно с тях на хорото се хванаха и присъстващите на площада в празничния ден.