Кметът на Община Разград, неговите заместници Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова се срещнаха днес с медии за отчитане на дейността на Общинска администрация за изтеклата 2018 година.

Градоначалникът благодари на представителите на медиите за съвместната работа през  годината, като им пожела за идващата 2019 само хубави новини, които да отразяват безпристрастно. „По-често да се виждаме, по-често да ни питате и ние по-често да ви отговаряме“, каза още д-р Василев. Той допълни, че разчита на медиите в отразяване на истината, тъй като много хора  се влияят силно от социалните мрежи, в които много лесно се разпространяват фалшиви, неверни новини и журналистите трябва да ги неутрализират пишейки само реалните факти.

След представяне на годишния отчет на кмета за работата на общинска администрация през 2018 година, журналистите зададоха въпроси за бъдещето на улица „Странджа“ и предстоящите ремонти на детските градини. От утре вероятно ще започне сключването на договори за ремонта на детските градини, коментира кметът на Разград, тъй като днес изтича последният срок за обжалване на обществената поръчка за изпълнител. За ул. „Странджа“ каза, че прогнозната стойност е непосилна за общинския бюджет, затова ще се търси целево финансиране от централния бюджет. Обществената поръчка обаче е в ход и в началото на 2019 година ще бъде избран изпълнител.