Денят на Разград – 28 януари започна с панихида в памет на загиналите руски войни и български опълченци. Тя бе отслужена от Негово преосвещенство русенския митрополит Наум и свещениците към разградския храм „Св. Николай Чудотворец“. На празничната литургия присъстваха кметът на Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и зам.-кметът Галина Георгиева и граждани на Разград.

Отслужен бе и празничен водосвет за здраве и просперитет на жителите на освободения преди 141 години от Турско владичество лудогорски град. Специално поздравление към ръководството на Разград и всички православни християни отправи митрополит Наум.

Непосредствено след празничната литургия започна и Тържествената сесия на Общински съвет – Разград. Празничното заседание започна с националния химн и химна на Европа, след което бяха тържествените слова на председателя на общинския съвет Надежда Радославова и на кмета на  Разград д-р Валентин Василев.

Празничната сесия продължи с гласуване на трите номинации за почетен гражданин на Разград. Съветниците гласуваха най-високото отличие тази година да бъде присъдено на Спортния деятел и педагог Здравко Душков, на хореографа Здравко Занков и на проф. Пламен Радев.