Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов  откри официално днес рехабилитираните 21 км от път II-49 Търговище – Разград. Участъкът е в лот 13 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Общият обем на инвестираните средства за основен ремонт на пътя е 15 526 036,84 лв. с ДДС.  На събитието присъстваха областният  управител на Търговище Митко Стайков, заместник областните управители на Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, кметът на Разград д-р Валентин Василев и други официални лица.

Откриването на реновирания пътен участък между областните центрове Разград и Търговище започна с водосвет в района на кръговото кръстовище до с.Трапище.

Зам.областният управител на Разград Нурие Црънгалова заяви, че резултатът от положените усилия за ремонтирането на този пътен участък е налице.

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов заяви, че основната задача на Агенцията е да се подобрява с по- бързи темпове пътната инфраструктура, което да доведе и до по-малко жертви на пътя.

След словото си инж. Глосов ливна менче с вода в началото на рехабилитирания пътен участък и пожела безпроблемно и безаварийно шофиране по отговарящото на европейските стандарти обновено трасе.

Представители на медиите попитаха и за това дали се предвижда ремонт на пътя Разград – Кубрат, който е в трагично състояние. Инж. Глосов отговори, че този проблем е бил поставен още веднъж днес от кмета на Разград д-р Валентин Василев. Шефът на УС на АПИ заяви, че е информиран за състоянието на пътя и за протестите от жители Кубрат и се прави всичко необходимо за осигуряване на средства за рехабилитацията му.