Кметът на Разград д-р Валентин Василев и цялото общинско ръководство се включиха в засаждането на млади фиданки в землището на с. Киченица.

Тази година залесителната кампания, която се реализира във връзка със седмицата на гората е под надслов „140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората“. Залесяването в района на село Киченица се организира от Община Разград и Общинското предприятие „Разградлес“. Общата залесена площ тази година е 41 декара,като броят на фиданките от дървесния вид цер са 41 000, информира директорът на „Разградлес“ Милена Манева.

Кметът д-р Василев не пропусна да отбележи, че преценката за за това какви дървесни видове се засаждат е работа на специалистите.

Манева сподели, че служителите на общинското предприятие много често получават сигнали за нерегламентирана сеч. Голяма част от извършителите са установени, съставени са актове, но проблемът остава.

Приходите от „Разградлес“, които се очаква да постъпят  в общинския бюджет тази година са близо 700 000 лв., заявиха Милена Манева и кметът д-р Валентин Василев.