Общинското предприятие „Паркстрой“ се зае да придаде на центъра на града още по привлекателен вид за предстоящия от 23 до 25 юли Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. „Няколко дни ни отне да подрежем храстите в подножието на стълбите към хотела, там където ще бъде сцената“, каза директорът на „Паркстрой“ Валентин Стоянов.

Оказа се, че тези храсти не са подържани години наред и под тях се беше образувало сметище. Усилията на екипите и техниката на предприятието ще бъдат равномерно насочени през дните на тази седмица и към останалите зелени и цветни пространства на лудогорския център. Паралелно с това тече и кастрене на сухите и надвиснали клони на дърветата. Още в края на миналата седмица бяха оформени короните на дърветата в градинката срещу Български пощи.

Предстои да бъде отсечена и огромната топола. За нея има предписание от експертната комисия към Общината.  „Дървото е старо и опасно, а това място винаги е пълно с хора и паркирани автомобили“, категоричен е Стоянов.