Бордът на директорите на Фондация „Америка за България“ посети ОУ „Васил Левски“ в рамките на годишната си визита в България.

Гостите бяха посрещнати от училищното  ръководство начело с директора на учебното заведение Диана Първанова, обществения съвет към училището и изявени  ученици.

Представителите на „Америка за България“ разгледаха мултифункционалния център „Време за приключения”, изграден по програма на Фондацията „Училища на бъдещето“.

Седем ателиета на различни теми показаха учениците от 1 до 7 клас, като сред тях бяха – роботи и йога, предприемачество, програмиране, физика и астрономия, интерактивни и приобщаващи техники за работа в класната стая. Всички ателиета бяха представени от деца и техните учители, като показаха действащи клубове, нови методи на преподаване или технологии, внедрени в класната стая.

„Благодарение на новата и модерна училищна среда, за нас вече са възможни и по-нестандартните и технологични подходи към учебния процес. Затова и сме особено щастливи, че можем да споделим с партньорите ни от Фондация „Америка за България“ колко успешно работи новият център и най-вече – изцяло в полза на децата, които днес търсят все повече различният начин на учене и преживяване в училище.“, сподели директорът на ОУ „Васил Левски“ Диана Първанова.

В рамките на посещението бордът на директорите беше и на демонстративна тренировка на баскетболната школа „Вълци-Разград“, като гостите се срещнаха с малка част от децата и техните родители. Те се интересуваха от състоянието на спорта в града и как това влияе на местната общност, като приветстваха усилията на екипа на „Вълци“ за възвръщане на баскетбола като традиция в града и привличане на повече деца.

Кулминацията на деня беше дискусионният панел „Училищни лидери“, който събра заедно целия колектив на училището, ученици и родители. Така от първа ръка американските гости успяха да придобият представа за живота  на училищната общност,, за амбициите на децата и мечтите на техните учители, за подкрепата на родителите към училищните политики и дейности.

Президентът на Фондация “Америка за България” Нанси Шилър не скри възхищението си от работата и постиженията в ОУ „Васил Левски“.