В навечерието на  1 ноември – Деня на народните будители, Домашен социален патронаж и ученици от СУ „Христо Ботев „Разград – участници в проект „Мисия доброволец“, поздравиха и за пореден път зарадваха и стоплиха сърцата на възрастни хора, потребители на услугата. Срещите са полезни както за възрастните хора, така и за учениците, сподели управителят на Домашен социален патронаж Янка Георгиева.

Шестокласниците от СУ „Христо Ботев“, с учителката си госпожа Петкова, гостуваха на 80 годишната Величка Ханчева. Жената ги посрещна с баница и сладки и бе изключително щастлива да се си поговори будните разградски деца.

Децата демонстрираха завидни познания за живота и делото на българските будители и прочетоха на баба Величка една българска народна приказка.

Тези срещи са много полезни и ще продължат в бъдеще, категорична бе Янка Георгиева.

От дом на дом групата доброволци от общинското училище поздравяваха възрастните хора със стихове, разкази за делата на народните будители и чувствен прочит на незабравими български народни приказки.

В същото време съвместно с ДСП подготвиха поздравителни адреси  по случай празника до всички потребители на услугата с думи на благодарности към всички български просветители, книжовници, революционери и будители на националния дух.

С нескрито вълнение потребителите споделиха радостта и благодарността, че на този светъл празник, макар и за миг, успяха да съпреживеят  и да усетят отново духа на празника.