Дядо Коледа идва в театрална формация „Импулс“ към НЧ „Развитие-1869“, съобщи секретарят на културната институция Любомир Илиев.
Популярният с десетки превъплъщения като Добрия старец с подаръците актьор и преподавател Веселин Керемедчиев ще води заниманията на младите таланти, влюбени в сцената и магията на Мелпомена.
По решение на настоятелството на читалището той заменя Тихомир Благоев, чиито ангажименти не му позволяват да е пълноценен в ангажимента си към „Импулс“ .
Керемедчиев има 17 години в трупата на Драматичен театър „Антон Страшимиров“, където е изиграл повече от 100 роли. Зад гърба му е и сериозен педагогически стаж като учител по география– 20 години.
Вече 10 години той работи с клуб „Театрали“ към ППМГ „Академик Никола Обрешков“ в Разград.
Той набира нови попълнения за формацията, донесла в града ни, под ръководството на Мария Петрова-Енева, куп престижни награди от фестивали и конкурси в цялата страна. Добре дошли са всички, които искат да се докоснат до тайнствата на актьорската професия, да се доказват и развиват. Заниманията ще са в събота и ще бъдат водени на две групи – от 7 до 15 и от 16 до 19 години.
Участието на младите актьори в общоградски тържества, национални фестивали и конкурси е гарантирано.
Предварителни заявки за включване в „Импулс“ се приемат на тел. 0895-484-493 в НЧ „Развитие-1869“. Първото събиране на кандидатите е на 3 декември, от 10 часа, в администрацията на читалището на ул. „Антим Първи“ №1.