Българският червен кръст в Разград връчи финансови средства за подпомагане на пет деца от област Разград, пострадали при пътни инциденти през 2018 г., съобщиха от пресцентъра на областна управа. Средствата са събрани в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП. Заместник областният управител Евгени Драганов приветства инициативата, за чиято реализация си взаимодействат различни институции и организации. Той призова за засилване на превантивната дейност сред участниците в движението по пътищата, както и за вземане на мерки срещу неблагоразумните водачи.

Родителите на петте деца, както и част от пострадалите, разказаха за преживяванията си по време и след пътните инциденти, те също коментираха, че много важно е възпитанието в семейството, както и превантивната работа.

За възстановяването на едно от децата, което е най-тежко пострадало – 5-годишната Дилек Аковлиева от Цар Калоян – на родителите бяха предоставени 600 лв., по 400 лв. получиха родителите на останалите деца: 5-годишния Алдин Левенов от Ясеновец, 6-годишния Айкут Ридван от Средоселци, 15-годишния Венислав Тиханов от Разград и 16-годишния Момчил Савов от Голям извор.

Паричните суми връчиха заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на „Пътна полиция“-Разград Диян Симеонов и директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова.