Традиционна благотворителна изложба-базар преди Великден под мотото „Да възкръсне доброто в нас” организира за шеста поредна година Областната структура на БЧК-Разград. Сред гостите бяха зам.-областните управители Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова.

В изложбата-базар бяха представени уникални картички, изработени с техниката квилинг, украсени с мъниста яйца, кошнички и други декоративни предмети, посветени на Великденските празници, изработени от ученици и деца от училища и детски градини на територията на областта, потребители на социални заведения и звена, както и от доброволци на БЧК.
Директорът на структурата д-р Милена Кехайова поясни, че със събраните средства от продадените изделия ще бъдат осигурени хранителни пакети за деца в риск от Разградска област. „Благотворителността в нашия град има значение и съдържание. През 2000 година бяхме едни от първите, които се опитваха да покажат смисъла в това да помагаш на деца в нужда. Сега сме част от многото инициативи, посветени на това да помагаш на деца лишени от родителска грижа, с увреждания, или на хора в нужда, да бъдеш полезен!”, каза още д-р Кехайова.
Традиционно Българският червен кръст набира преди Великден от 500 до 1000 лева от продажба на картички и сувенири. С тези средства се подпомагат средно около 150 деца в нужда от област Разград.