Деца в неравностойно положение от Разградска област ще получават безплатна храна от БЧК. Подпомагането ще бъде чрез разкритите в основното училище в разградското село Раковски и средното училище ”Св.Св.Кирил и Методий” в Самуил трапезарии, съобщиха от червенокръстката организация в Разград.

Двете трапезарии ще продължат да работят от днес в рамките на проект „Топъл обяд”, финансиран от Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.

Веднъж седмично пакети с хранителни продукти ще бъдат предоставяни на 72 ученици от три населени места в община Разград и 11 селища в община Самуил.

Храната ще бъде доставяна по домовете на децата от служители на общинските предприятия в общините Разград и Самуил, и доброволци на БЧК. На семействата на учениците ще бъдат раздавани  информационни материали за предпазване от коронавируса и за преодоляване на стреса по време на епидемията.

 Целта е да продължим да подкрепяме с храна децата, чиито семейства са с ниски доходи, както и да дадем възможност за достъп до достатъчно информация, свързана с намаляване риска от заразяване с COVID-19, посочват от хуманитарната организация.
Българският червен кръст в Разград припознава децата като най-уязвимата част на обществото и системно подкрепя посредством национални и областни проекти, местни инициативи, обучителни дейности ежегодно над 300 деца. Дейността се осъществява с подкрепата на партньори и дарители.