За осма поредна година във вече 20-годишната история на инициативата “Живот без дрога” ОДМВР-Разград провежда спортен модул. В щафетните игри се включиха общо 16 отбора от учебните заведения в общините Исперих, Цар Калоян и Разград, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

По регламент състезателите се съревновават в две възрастови групи – 5-6 клас и 7-8 клас. В първата група участие взеха 8 тима, във втората – също 8.

Партньори на ОДМВР-Разград в осъществяването на втория модул от “Живот без дрога” са Ученическата спортна школа “Руси Бухтев”, Регионалното управление по образование и Общинският съвет по наркотични вещества.

Начало на спортния модул “Живот без дрога” поставиха Цветан Танев, директор на УСШ и Николай Миланов от РУО-Разград. Според подадените заявки за участие отборите заеха местата си по трасето. Скачане в чували, “садене на картофи”, преодоляване на лекоатлетическо препятствие, скачане на въже и стрелба “Дартс” бяха част от дисциплините, които състезателите трябваше да преодолеят. Нов елемент имаше тази година по трасето на отборите от възрастова група 7-8 клас. Състезателите трябваше да избират от шест различни изображения и да преценят на кое от двете табла „Не на дрогата“ и „Да на спорта“ да ги поставят.

След оспорвана надпревара бяха отличени и победителите. Наградите връчи заместник директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов. Награди за победителите,осигурени от Общинския съвет по наркотични вещества,връчи кметът Валентин Василев.

Първо място във възрастова група 5-6 клас зае отборът на СУ „Васил Априлов“ – Исперих с време 4,16 мин. и 21 точки от попаденията на дартс. Второ място завоюва отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград, а трето – ОУ “Христо Ботев” – Исперих.

Във възрастовата група 7-8 клас призът бе спечелен от отбора на ОУ ”Васил Левски” – Беловец. Второ място заеха състезателите на ОУ „Отец Паисий” -Разград, а на трето се класира тимът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих.

От Общинския съвет по наркотични вещества подариха тениски на всички-деца-участници в спортния модул. Те връчиха награда и на възпитаниците на ОУ „Васил Левски” – Беловец за оригиналните плакати, с които се появиха в залата и подкрепяха отборите по трасето.

Раници с логото “Живот без дрога” и футболни топки имаше за всички участници в спортния модул. Основни спонсори на уникалния “Живот без дрога” и тази година са “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД.