Благодарствена грамота от името на Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната получи Областният управител Гюнай Хюсмен.
Грамотата бе връчена днес, 20 февруари, от Началника на Военно окръжие – Разград подполковник Диян Желев.
Министърът награждава Областния управител на Област Разград за активно участие и издигане авторитета на Българската армия, във връзка с участието му в Националната комуникационно-информационна кампания „Бъди войник“, организирана и проведена от Министерство на отбраната и Военното окръжие в Разград на 30 май, 2019 г. в гр. Разград.
Областният управител благодари за оказаната чест и сподели, че събитието от Националната информационна кампания „Бъди войник“ е една чудесна инициатива, която протече при голям интерес и посещаемост, даде възможност обществото да се запознае с военната техника, въоръжение и оборудване на Българската армия.
„Считам, че това което направихте миналата година издига авторитета на Българската армия. В лицето на Областния управител имате пълна подкрепа за всички инициативи, които подпомагат патриотичното възпитание на младите хора“, каза още г-н Хюсмен.
Подполковник Желев също изказа искрени благодарности за винаги протегнатата ръка и съдействие на Областния управител при организиране и провеждане на подобни инициативи.
По време на срещата двамата уточниха и мероприятията, които ще се провеждат от Военно окръжие – Разград през 2020 г.