Без възражения представителите на местните ръководства на партиите и коалициите от 43-тото Народно събрание се споразумяха за разпределението на членовете и ръководствата в 68-те секционни избирателни комисии на територията на община Разград. Консултациите за предстоящите президентски избори и национален референдум се проведоха днес в зала 308 в сградата на местната управа.

Зам.-кметът Галина Георгиева съобщи, че в избирателните комисии ще работят 566 души, от тях 204 ще са в ръководството на комисиите, а 362 ще са членове на избирателните комисии.

Най-много представители в секционните комисии ще има ГЕРБ – 209, от които 68 са в ръководството. Представителите на БСП са 94, а ръководните постове са 36. ДПС ще има 75 членове, 28 от които ръководни длъжности. Представителите на Реформаторския блок в СИК ще са 57, 22 от които на ръководни позиции. Патриотичния фронт има 42 представители в избирателните комисии с 16 на ръководна позиция. Представителите на България без цензура ще са 35 с 13 ръководни места. Атака ще има 27 членове на СИК с 11 ръководни места, АБВ също ще има 27 членове на СИК и 10 души в ръководството на комисиите.

Най-много председатели на СИК ще има ГЕРБ – 23, БСП – 12, ДПС -10, Реформаторски блок – 7, Патриотичен фронт – 5, България без цензура – 4, Атака – 4 и АБВ – 3.

Междувременно градоначалникът д-р Валентин Василев определи местата за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания.

Поставените и разпространени материали в нарушение на Изборния кодекс ще се премахват или изземват въз основа на решения на РИК-Разград, а в изборния ден – и по решения на секционните избирателни комисии.