Баща и син от град Кубрат са задържани за производство и притежание на наркотици. Дрогата е открита около 16.00 часа на 24 октомври при претърсване на имота им в Кубрат. Първоначално служителите на РУ-Кубрат намерили 14 растения от вида на конопа, засети в оранжерия със съответните условия за напояване и торене. В гаражно помещение, оборудвано с вентилатори, са открити подготвени за изсушаване стръкове с цветове канабис, окачени на въжета.

В същото помещение са намерени две туби с вместимост по 11 л всяка, пълни с нарязана на дребно зелена тревиста маса, както и пакетирани цветове на конопени растения с общо тегло 11, 550 кг. В хода на разследването са събрани данни, че 81-годишният мъж и 50-годишният му син пласират наркотични вещества на територията на Разградска област. Като веществени доказателства от дома им са иззети везни, празни полиетиленови пликчета с шлиц и други вещи, съотносими към престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 и чл.354 В, ал.1 от НК. Работата по документирането на дейността, свързана с притежание и разпространение на дрога продължава под ръководството на Окръжна прокуратура. Двамата мъже са криминално проявени, синът наскоро се завърнал от Канада.