По време на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти Община Разград ще бъде домакин на първото по рода си представяне на български иновативен продукт – кисело мляко със 7 вида бактерии /в обикновеното кисело мляко те са само 2 /и 1 пребиотик/, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
На 18 юли, веднага след официалното откриване /11.30 ч./ на събитието ще се състои презентация и дегустация на кисело мляко „Мермерски“. Мястото на провеждане е Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Ориентировъчен час 12.30. Всеки гост ще получи подарък – кофичка от здравословния продукт.
Кисело мляко „Мермерски“ е български иновативен продукт, с изключителни здравословни и профилактични свойства, създаден от двама съавтори – проф. д-р Христо Мермерски и неговия син д-р Йонко Мермерски – специални гости на откриването на събитието.
Продуктът е резултат от 11 години проучвания и селектиране. Има профилактичен и лечебен ефект, научно доказан и одобрен от Световната здравна организация, Селскостопанската организация на ООН и Националния институт по здравеопазване на САЩ. Съдържа 7 пробиотика и 1 пребиотик.