В неделя в зала Абритус ще се проведат мачове за подрастващи момичета до 12 и до 14 години, с които баскетболната общност ще отбележи празника на Разград. От СКБ “Вълци-Разград” канят всички да подкрепят състезателките на клуба, които прославят града вече 5 години.

На терена ще са момичетата от настоящия вице шампионски отбор на Вълците, които и тази година играят на най-високото ниво в Елитна група Изток. Мачът от 6-и кръг срещу Светкавица Търговище е с начален час 16:30 ч. Преди това момичетата и от двата отбора ще проведат пилотни срещи с директора стратегия и развитие в БФБ жени – Гергана Брънзова. Тя ще гостува в Разград по повод изследване на БФБ и НСА „Васил Левски“ на тема: „Цялостно личностно развитие на отборите и връзката с тяхното представяне”, в което участват и разградчанки.

Сутринта в неделния ден започва турнирът за 12-годишни момичета, които се борят в зоновото първенство на регион Добруджа срещу гостуващите тимове на Шумен, Преслав, Вихър 2002 и Акули Шабла. Домакините откриват турнира с мач срещу Преслав в 09:00 ч. Вторият двубой за разградчанки е в 12:00 ч. срещу Вихър 2002. Всички са добре дошли в зала Абритус, входът е свободен!

Ден по-рано, на 27 януари момчетата до 14 години ще гостуват в Добрич на Ънстопабъл в 12:30 ч. в мач за затвърждаване на лидерската си позиция в Елитна група Изток.

Участието на СКБ “Вълци-Разград” в държавните първенства се реализира с подкрепата на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, както и компаниите Семпе Груп, Мизия глас и Дин Пропъртис.