На 13 април от 19:00 ч. на сцената на Общинския културен център – гр. Разград, банкови служители от ПроКредит Банк ще се превъплътят в необичайни роли – на феи, крале, шивачи и градинари. Те правят всичко това с благотворителна мисия, да набират средства за болни деца. Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бе поставена в края на 2014 г. и оттогава пътува из страната с тази идеална цел.

Идеята за пътуващия театър е на Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка“, създадено преди 12 години от служителите на ПроКредит Банк.
Ролята на сдружението е чрез дарения от служители, клиенти и приятели да помага за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци. Досега сдружението е „протегнало ръка“ към над 1 600 болни деца, подпомагайки с финансови средства тяхното лечение в страната или чужбина. В подкрепа на тази благородна мисия преди 4 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото е поставено с постановката „Малкият принц“.
След два успешни сезона на „Малкият принц“, 49 представления в 42 града на страната, инициативата събира над 160 000 лева дарения.
Втората пиеса от инициативата на непрофесионалните актьори – пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Актьорите избират да поставят точно тях, защото искат да отправят своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите. Тяхната цел не е да докажат колко добри актьори могат да бъдат банковите служители, а да напомнят, че всеки от нас може с малко да помогне на дете в нужда.
Постановката вече е играна в 30 града в страната и е събрала дарения от над 130 000 лева, които са раздадени на над 130 деца.