80-годишна жителка на блок, който се санира по Програмата за енергийна ефективност, получи подарък от името на Областния управител, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Повод за жеста бе фактът, че снимка на г-н Хюсмен със Здравка Димова бе поставена на заглавната корица на рекламния тефтер на Областна администрация-Разград за 2018 г.
За Коледните и Новогодишните празници баба Здравка получи саксия с коледна звезда, три тефтера, календар и химикал с логото на Областна администрация. Връчи й ги в дома й Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров. Възрастната жена благодари и почерпи с бонбони за скорошния си празник – на 6 ноември е навършила 80 години.
Баба Здравка си спомни и момента, в който е направена снимката – през септември, когато бе подписан протоколът за откриване на строителна площадка за санирането на блока на ул. „Св.Климент“19 в Разград. След официалната част на събитието Областният управител заговорил баба Здравка, споделил, че е впечатлен от факта, че възрастна жена посреща хората с такава лъчезарна усмивка, без да се оплаква от житейски несгоди.
И днес баба Здравка посреща г-н Тодоров със същата усмивка, той й пожела и догодина да си направи снимка с Областния управител вече на церемонията, с която ще приключи санирането. Строителните работи започнали от покрива точно на рождения ден на баба Здравка – разказа още тя.
Възрастната жена е пенсионерка, работила е 30 години в Завода за антибиотици, има син и дъщеря, които живеят в Разград и внуци във Варна, на които също ще се похвали, че нейна снимка е на рекламен материал на Областна администрация.