Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Левент Кирилов, разследван по досъдебно производство на Районно упралвение на МВР – Лозница затова, че при условията на продължавано престъпление изнасилил непълнолетно момиче, съобщиха от съдебната институция.
Миналата седмица Окръжният съд в Разград определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за 34-годишния Левент, привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, което законът наказва със затвор от 10 до 20 години. Кирилов се разследва затова, че от 2014 година до 25 ноември тази година в селата Дянково, Каменар и Студенец системно изнасилвал 12- годишно момиче, с което живеел в едно домакинство. Според разследващите обвиняемият плашил детето, че има духове и дяволи, принуждавал го със сила и заплахи да легне в едно легло с него и го насилвал. На 24 ноември пияният Левент атакувал с бой беззащитната си жертва и майка й. Обиждал ги, заплашвал и ги удрял с нож. Те избягали и потърсили защита при роднини. Едва след това станали известни посегателствата му с непълнолетното момиче, което е освидетелствано от медици.
Втората съдебна инстанция днес сподели основанията на съда в Разград за наличието на обосновано предположение, че Левент е автор на изнасилването.
И този съд споделя извода, че е реална опасността ако е на свобода Левент да се укрие или да извърши престъпление. Днес съдът прие от обвинението и характеристика на обвиняемия, според която той често пътувал до Германия, за да работи, а и живеел в различни селища на територията на Разградска област.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди ареста на Левент Кирилов, е окончателно.