20-то юбилейно издание на областния музикален конкурс „Живот без дрога“ донесе късмет и награда за талантливата Алекс от Кубрат. Конкурсът  се проведе на 21 март тази година в Разград. Тя получи наградата на отдел „Образование“ на Община Разград за изпълнение на песента  „Спасение“ на БТР. Наградата е тонколона, която може да се използва към различни мобилни устройства.

На 25 март с приятелите си от Клуб „Емпатия“, с чийто живот е свързана от три години, сподели вълненията и емоциите си около приключилия престижен конкурс на ОД на МВР-Разград. Алекс е от класа по пеене на  вокалния педагог Гинка Денчева към читалище „Св. св. Кирил и Методий“ и се занимава професионално с пеене от близо 6 години. Редовен участник е в общинските тържества и музикални конкурси. Участвала е в „Речни ноти“, „Като звездите“, „Нека да е лято“, „Живот без дрога“ и др.

Всяко участие е предизвикателство за нея и нейните близки, които я подкрепят. Участията за Алекс означават трупане на опит, необходим както за сцената така и за по- нататъшния й музикален път и развитие.

В Клуб „Емпатия“ е била лице на няколко образователно-информационни кампании като „Да пазим заедно децата на пътя“, „Гласът на детето“ и „Бъди толерантен“.

Миналата година на празника на Кубрат сподели сцена с голямата прима на българската музика Маргарита Хранова, която не скри възхищението си от нея и отправи пожелания за бъдещи успехи.

 

Д-р Н. Карагьозова-Нади