Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен се срещна с директора на ДГС “Сеслав“-Кубрат инж. Тони Димитров и изрази пред него подкрепата си за служителите на стопанството, чиито лични автомобили пострадаха снощи при палеж, докато горските стражари били на работа, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Инж. Димитров и старши лесничей Турхан Ибрям споделиха с г-н Хюсмен тревогата си, че това не е първо посегателство над служители на ДГС “Сеслав“ в последните дни. На 29 срещу 30 декември 2017 г. 15 човека от Завет и Веселец са гонили и нападнали лесничей и сестра му, като нападението е било във връзка с работата на служителя в ДГС. Мъжът е с лека телесна повреда, а младата жена е заплашвана с изнасилване. Случаят се разследва от полицията, но все още няма задържани.
Особено в отоплителния сезон зачестяват набезите на бракониерите, стават и много арогантни при конфискуване на транспортните им средства и налагане на актове – разказаха Димитров и Ибрям. Най-сериозни трудности лесничеите от ДГС “Сеслав“ имат в районите на ромските махали в Исперих, Завет, Китанчево и Веселец.
Инж. Тони Димитров и Турхан Ибрям бяха категорични, че подобни инциденти няма да сломят духа на служителите им и те ще продължат непримиримата си борба с бракониерите в Лудогорието. Кураж им даде и г-н Хюсмен, като изрази пълна подкрепа – на държавата и лично неговата като Областен управител на Разград – за работата на служителите в ДГС “Сеслав“.
Срещата при Областния управител бе делова и кратка, по време на провеждането й инж. Димитров получи обаждане, че в момента две каруци с незаконно добити дърва се движат между Брестовене и Завет. Димитров даде указания на служителите си да потърсят съдействието на полицията, да конфискуват каруците и да съставят актове на нарушителите.
По-рано днес Областният управител Гюнай Хюсмен се срещна и с двамата горски стражари, чиито лични коли са пострадали при палеж в Исперих, излезе и със становище, в което също изрази пълната си подкрепа за работата на служителите в ДГС “Сеслав“ за спиране на незаконните бракониерски набези в горите на територията на Област Разград.