Секретарят на МКБППМН – Кубрат д-р Надие Карагьозова е отличена в литературния конкурс на тема „Най-вкусният хляб“, включен в програмата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, който беше домакин и отбеляза с редица събития Петия международен ден на очарованието на растенията, който се проведе на 16 май 2019 г. С програма под мотото Никой не е по-голям от хляба“, стартира инициативата, която се провежда под егидата на Европейската организация за растителна наука (EPSO), Брюксел, Белгия. Целта е да се привлекат колкото се може повече хора по света, очаровани от растенията и ентусиазирани от важността на приложението им в голям брой области. В България инициативата се подкрепя от Агробиоинститута на Селскостопанска академия, Биологическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“ и от Факултет по природни науки на Шуменския университет.

           Научен семинар „От зърното до хляба“, изложба „Минало, настояще и бъдеще на хляба, хлебните и сладкарските изделия“, конкурс за най-вкусен хляб, хлебни и сладкарски изделия „Приготвено от мен“, кулинарна изложба с дегустация за най-добър професионален производител „Мастър шеф на хлебните и сладкарските изделия“, презентиране на „Карлсберг България“ АД под мотото „Има ли течен хляб? Има разБИРА се!“ и Литературен конкурс „Най-вкусният хляб“ оформиха  цялостната богата програма на събитието.

            В категорията възрастни сред наградените е д-р Надие Карагьозова-секретар на МКБППМН-Кубрат. Сертификат за участие от домакините на събитието и козметичен комплект от българска фирма-партньор на събитието получи д-р Карагьозова.

Награденото есе на д-р Карагьозова може да чуете в прикачения звуков файл.