„Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“ e мотото, под което тази година преминава Седмицата на гората, съобщи директорът на ОП «Разградлес» инж. Милена Манева. От общинското предприятие са подготвили и залесяване, в което ще се включат и подрастващи. Младежите ще имат възможност да засадят фиданки – липа и ясен над полигона на СБА.

В днешната акция за подпомагане на естественото възобновяване в местност до село Киченица се включиха кметът д-р Валентин Василев и неговият заместник Ердинч Хасанов.

Градоначалникът коментира, че сериозен проблем остава незаконната сеч в общинските гори. При констатираните случаи от горските стражари и съставените на нарушителите актове, се оказва, че нарушителите лесно се измъкват от отговорност с помощта на добри юристи, а наказанията като цяло са малки. Конфискацията на резачки, каруци и коне не спира нарушителите, намират други и продължават със сечта, коментира още градоначалникът. Ние ще направим всичко възможно съобразно нашите правомощия това нещо да не продължава, категоричен бе д-р Василев и апелира да пазим този безценен ресурс гората и да го експлоатираме правилно.