Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи финансова награда на състезателя от СКЛА „Лудогорец – Разград“ Лъчезар Вълчев. На срещата присъстваха и треньорът Красен Цонев, зам.-кметът Ердинч Хасанов и председателят на ПК за младежта и спорта към Общински съвет – Разград Галин Парашкевов.

Лъчезар Вълчев е на 13 години, но донесе златни медали през тази година, два от тях в Европейските детски игри в град Бърно, Чехия, уточни неговият треньор Красен Цонев. Там състезателят спечели златен медал в скока на височина с постижение 165 см, златен медал в скока на дължина с 5 метра и 81 см и сребърен медал в бягането на 800 м – 2,21 минути. Така той стана единственият състезател на Европейските детски игри, спечелил 2 златни и 1 сребърен медал от индивидуални дисциплини. През юни Лъчезар на Държавен шампионат по лека атлетика за момичета и момчета до 14 г. спечели шампионската титла на България с нов национален рекорд от 320 точки.

Градоначалникът поздрави младия лекоатлет и му пожела още върхове в спорта. През тази година при определяне на десетката със спортисти на Община Разград за 2018 Лъчезар е определен за най-перспективен млад състезател.