Адв. Калоян Монев е номинацията на Сдружение „Кауза Разград“ за кмет на община Разград. Това съобщи в пресклуба на БТА в областния град адв. Мария Павлова от екипа на сдружението. Монев е трето поколение юрист. От 2014 г. е доктор по гражданско и семейно право към Института за държавата и правото в Българската академия на науките – София. Калоян Монев е трети мандат общински съветник в Общински съвет – Разград, един от основателите на Сдружение „Кауза Разград, уточни адв. Павлова.

Адв. Калоян Монев заяви, че от сдружението водят разговори с няколко партии, като по думите му най-вероятно основният мандатоносител ще бъде политическа партия МИР, която беше мандатоносител и в предния мандат.

Той добави, че двата основни приоритета, за които ще се борят както в местната власт, така и използвайки ресурсите на централизираната държавна администрация и всички компетентни държавни и общински власти, са екологията на Разград, борбата за чист въздух и за чиста вода и за това да се спазва обществения ред.

Адв. Калоян Монев заяви, че новата платформа ще се казва „Пряка демокрация Разград“ и ще бъде публична. Той отправи и призив към всички участници в предстоящите местни избори да насочат парите, които харчат за плакати към благородни инициативи.

Адв. Антон Монев направи отчет на свършеното през изминалия мандат от групата им общински съветници и заяви че застават пред жителите на община Разград и пред избирателите с чувство за изпълнен дълг и ясна публична гражданска позиция.