Секретарят на МКБППМН – Кубрат г-жа Надие Карагьозова е единственият носител на наградата „Граждански принос“ в конкурса „Полицай на годината“ – 2017, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Магистърът по педагогика и създател на клуб „Емпатия“ в Кубрат бе номинирана от ръководството на ОДМВР-Разград заради активното партньорство и дългогодишно сътрудничество с полицията.
В мотивираното предложение бе посочено, че две поредни години децата от клуб „Емпатия” с ръководител Н.Карагьозова участват в организираната от ОДМВР-Разград Детска полицейска академия. През 2016 година Н.Карагьозова връчи грамота “Добър партньор” на старши комисар Ивайло Йовчев за отзивчивостта към инициативите, подготвяни от комисията през годините и за готовността на полицията да подкрепя изявите на децата, включени в учредения от нея клуб “Емпатия”. През март 2017 г. бе инициирана интерактивна среща на тема: „Превенция на престъпността – Законът и ние” и „Превенция обществен ред и сигурност”. Ученици от различни възрасти – доброволци към Клуб „Емпатия” при МКБППМН, бяха главните действащи лица. На ученическите въпроси отговори полицейски инспектор Йордан Йорданов от РУП-Кубрат. Репортерите (ученици от 2-11 клас) се интересуваха от професията на униформения служител – какви качества трябва да притежава, кои са причините деца да попадат в конфликт със закона, как може да се предотврати това, кои са трудните моменти от ежедневието на полицая и мн. др. През юли 2017 г. Н.Карагьозова издаде и наръчник, който е продължение на съвместната ни дейност и ориентир на родителите за необходимостта от позитивна подкрепа и хармонично партньорство с децата и техните учители.
Конкурсът „Полицай на годината“ се организира по традиция вече 24 години. В тазгодишното издание комисията с председател главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов определи пет индивидуални носители на приза „Полицай на годината“, пет колективни награди и носител на приза „Граждански принос“ – Надие Карагьозова. Церемонията по връчването на отличията се проведе на 22 декември в НДК.