ОПИСАНИЕ

Петък е, 20 април, здравейте скъпи слушатели.
Зад микрофона съм аз – Илияна Банчева, а музиката за вашата кондиция избира Димитър Димитров.

Следват акцентите в петъчното ни предаване:
Днес на официално посещение в Разград е министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Вълчев коментира актуални проблеми като закриването на учебни заведения, необходимостта от увеличаването на часовете по български език в детските градини в смесените райони, повишаването на дигиталната култура на подрастващите. Какво още каза министър Вълчев, очаквайте в рубриката «Актуална тема на деня» в минутите след 14.00 часа..

В рубриката „На кафе” Димитър Петров – завеждащ „връзки с обществеността” на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” разговаря с Тоня Борисова. Преди два дни тя изнесе пред разградска публика моноспектакъл по стихове от последната си книга „Път от светлина в безкрая”. Тоня Борисова е родена в Димитровград. Завършва с отличие Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и Кино-педагогика в НАТФИЗ” Кръстьо Сарафов”.

Родственица е на видния писател и общественик Захарий Стоянов. Пише поезия, проза, публицистика, литературна критика, сценарии за филми.

В „Актуално” ще ви представим един авторски проект на д-р Надие Карагьозова наречен „Час по щастие”, който вчера бе представен в Профилираната Природоматематическа Гимназия Акад Никола Обрешков. Какво точно представлява проекта и какви други инициативи подготвя д-р Карагьозова, ще чуете след първата ни новинарска емисия.

Сутрешният дъжд отдавна спря! Слънцето закачливо наднича през прозореца в студиото ни! Започваме с настроение!

Приятно слушане!

 

 

 РЕЗЮМЕ

Харесвания:   
Преглеждания:   1453