Концертът ще се състои на 19 юли в залата на Общински културен център. Музикалният форум се организира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и съдействието на Община Разград.

Разградските доброволци са от Центъра за работа с деца. Изготвили проект за афиш и флаер за събитието и се ангажират с осигуряването на публика за концерта. Това стана ясно по време на пресконференция на ментора на децата Петър Найденов – идеен баща и двигател на Фондацията и Акедмията „Алегра“ в Русе и контрабасист на Симфоничния оркестър на Люцерн, Швейцария.

Децата написали писмо до кмета на Разград с молба да бъде предоставена залата на Общинския културен център за концерта в четвъртък.  Д-р Валентин Василев разрешил да се ползва залата безвъзмездно и приел поканата им концертът да бъде под негов патронаж.

Инициативните разградски тийнейджъри ще  бъдат и разпоредители в сградата и ще настаняват зрителите на организирания с тяхна помощ концерт на „Алегра“.

Диригент е Дружелюб Янакиев, солисти: Шаоминг Уанг – цигулка и Петер Шомодари – виолончело. В програмата са: Бенджамин Бритън – „Симпъл симфони“, Жак Офенбах – Сълзата на Жаклин“, Бела Барток – „Дивертименто за струнен оркестър и Астор Пиацола – „Лято из „Годишни времена в Буенос Айрес“.
Концертът в Разград е безплатен.