В рубриката „На кафе” водещият Димитър Петров разговаря с Дулинко Пеев Дулев – най-новия „Почетен гражданин на Разград“.
Дулинко Дулев е роден на 23.02.1947 г. в село Дебнево, Троянско. Завършил е българска филология във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Работи в Разград от 1973 г. като журналист, драматург и учител. Един от най-известните интелектуалци и общественици представящи с авторитета си Разград в страната. Автор на сатиричните книги “Образцови хора” (1987), “Записки на пенсионирания мускетар” (1998), “Записки на замръзналия шерп”(2001), както и на “Разградските карикатурни изложби” (2003) и “Епопеята на незапомнените. Разград и Сръбско-българската война през 1885г.” (2007). Предпоследната му стихосбирка се казва „Онкологична стихотерапия“ и бе представена преди месец в библиотеката. Най-новата му поетична книга се казва „Класически и други творби“- април 2016 г.
Дулинко Дулев е член е на Съюза на българските писатели. Освен на сатирични книги е автор и на множество публицистични материали. Преди няколко години бе издаден компактдиск с 13 песни по стихове на известния разградски поет, сатирик и публицист. Музиката е дело на академик Найден Андреев, Борис Карадимчев, Хайгашот Агасян, Теодоси Спасов и Андрей Дреников.

Той е носител на наградите „Златен Пегас” – първият награден с такава награда за Разград и престижната награда за града „Никола Икономов“.

А днес получи и най-голямата награда – признание за цялостен принос към културата на Разград и стана „Почетен гражданин”.

Чуйте в прикачения звуков файл интервюто с Д. Дулев.