Днес в рубриката „На кафе” Димитър Петров разговаря с Иво Стоянов – завеждащ отдел „История на България ХV – ХIХ в.” и уредник в къща-музей „Станка и Никола Икономови”. Той е и секретар на Общинско дружество „Васил Левски” – Разград. Специалистът от музея ще разкаже за четите преминали през Лудогорието и връзките на Васил Левски и тайната организация с Разград и селата.

В инициативите по отбелязване на 180 годишнината от рождението на Апостол са включени редица мероприятия. Едно от тях ще се състои в Регионална библиотека в понеделник на 17 юли от 10.30 часа.

Общинско дружество „Васил Левски”, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, Регионален исторически музей – Разград и Дирекция „Архиви” – Разград, заедно с клуб „Млади възрожденци” – ученици от ОУ „Васил Левски” ще пеят, четат и рецитират стихове, ще гледат презентации и слушат различните специалисти, които ще разкажат за Левски, връзките на Левски с Разград и Лудогорието, ще бъде отбелязана и 25-та годишнина от учредяване на дружеството в Разград.