Мария Червенкова от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ откри своята първа изложба в Регионалната библиотека

35 репродукции дело на десетокласничката от ППМГ „Акад. Никола Обрешков” Мария Червенкова са експонирани във фоайето на РБ „Проф. Боян Пенев”, съобщиха от културната институция. Официалното откриване на първата изложба – базар на Мария бе част от програмата на патронния празник на елитното учебно заведение.
Репродукциите в изложбата са пейзажи и натюрморти, както и графики. Смесената техника, използването на графични материали, усета за детайла и композиция, както и баланса са част от таланта на Мария. Нейният преподавател по изобразително изкуство Стоянка Димитрова й пожела следващата изложба да бъде с нейни авторски творби.
Красиво допълнение към изложбата бе подготвения музикално-поетичния рецитал „За жените и за любовта” от Клуб „Театрали” към ППМГ „Акад. Никола Обрешков”, с ръководител г-н Веселин Керемедчиев.
Събитието бе красива симбиоза на таланта и младостта и потвърждава една от приоритетните цели на РБ „Проф. Боян Пенев” – да дава полет на изява на Младите във всичките аспекти на Изкуството.
До 23 март, докато разглеждате изложбата и си харесате някоя от репродукциите на Мария, имате възможността да си я направите своя!